Sci-Fi

Inception

8

Christopher Nolan är en ruggigt bra regissör, vilket han inte minst visade i The Dark Knight. Till ”Inception” har Nolan även skrivit manuset, och det är minsann inget dåligt manus. Det blir dock nästan för invecklat ibland, och det är ganska krävande stundtals att hänga med i alla svängar.

Det är en svår film att göra, men den innehåller samtidigt flera element som gör det hela till en mustig upplevelse. Själva konceptet med drömdelning är kittlande i sig. Att plantera idéer i andras undermedvetna så att de upplever det som egna tankar är i sanning en raffinerad metod. Sen innehåller filmen några riktigt snygga scener (när drömarkitekterna vecklar ihop staden exempelvis).

Leonardi DiCaprio gör en fin insats, men Ellen Page känns dock inte helt bekväm i denna typ av film. I övrigt är det bra skådespel och bra producerat överlag. Jag tycker dock det är för mycket onödig dialog i den första delen och för mycket action i det andra partiet. Det drar ner betyget tyvärr. Men det är som sagt en riktigt slug handling som håller spänningen vid liv, och inte minst slutet är ytterst intrikat.

Och Hans Zimmer levererar bra musik i vanlig ordning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.