Äventyr Sci-Fi

Independence Day

4

Jaha, nu när ingen annan vågar recensera denna beryktade film så får väl jag göra det. Orkade inte se hela ännu en gång dock men hoppade på en TV-sändning häromveckan.

”Independence Day” verkar vara ett försök att återuppliva de gamla 50-talsfilmerna där jorden hotas av argsinta aliens. I denna svåra tid måste alla ställa upp oavsett om man är försupna gamla bönder eller vad man nu än är, jorden (eller är det USA) måste räddas.

Castingen är väl inte så mycket att säga om egentligen, det svåra för alla inblandade är naturligvis att leverera en trovärdighet som är omöjlig. Men det är en underhållande film oavsett, och jag har svårt att se att framförallt scifi-nördar kan stänga av det här trots patriotismen som äcklar i bakgrunden.

Och Data, eller Brent Spiner som han kallas ibland, dyker upp som skum professor vilket ju gör ett Star Trek-fan på extra gott humör.

Aliendesignen är inte så dum heller, i synnerhet inte deras jaktskepp som ser riktigt coola ut. Sen att rymdvarelsernas datorer inte fixar jordvirus och överhuvudtaget är hyfsat kompatibla med Mac är väl mest… underligt.

Men Vita Huset sprängs i alla fall och det får väl anses konstruktivt om något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.