Action

Inglorious Bastards

3

Jag hade inte sett Tarantinos film Inglourious Basterds när jag läste om att den filmen var inspirerad av en av Quentins favoritfilmer från 70-talet, nämligen ”Inglorious Bastards” från 1977. Så när jag sprang på den gamla filmen på Movieline var det bara att slå till. Den ville jag se innan Brad Pitt och de andra gjorde upp i Tarantinos version.

Som svensk är det lite extra kul med Bo Svensson i huvudrollen som kapten Yeager. Han får leda en trupp bestående av ett gäng minst sagt udda typer som råkar vara på fel plats vid fel tillfälle. Jag kan inte låta bli att dra paralleller till klassikern ”12 fördömda män”, men den hade en hyfsad budget och skådisar som Marvin, Sutherland, Savalas och Bronson. Vi får leva med Bo Svensson. Och Fred Williamson som faktiskt är lite cool. Han känns igen som vampyrzombie i From Dusk till Dawn så där har vi ytterligare en referens till Tarantino.

Men hur är filmen då? Jo, en besynnerlig känsla av att faktiskt sett en rätt så hygglig film när man uppenbart tittat på en B-film infinner sig. Skådespelare, foto, ja, det mesta är i högsta grad lågkvalitativt. Ändå finns det något som gör att filmen ändå överlever den vassaste recensentsågen. Jag vet inte riktigt vad det är som gör det dock. Kanske allmänt medlidande.

Men jag saknar faktiskt zombies i ”Inglorious Bastards”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.