Skräck

Instängd

6

Jaaaa, en skräckfilm som verkar bra. Måste ju vara något slags nervkittlande, klaustrofobisk, psykologisk terror om den heter ”Instängd” och dessutom anses vara ”en fantastiskt bra skräckfilm” enligt SvD (som gav den 5 av 5).

Nja, verkligheten är dock inte alltid som man hoppas. Redan vid menyerna är det svårt att tro att det rör sig alltför mycket om en psykologisk thriller. Det hela rör sig nämligen om väldigt fysiska aliens som springer omkring och dödar allt de kan komma åt i det grottsystem som sex tjejer bestämt sig för att utforska. Det hela går väl sådär kanske man kan säga, där slutet är något odefinierat och öppet för tolkningar.

Handlingen är inte så mycket att säga om, den är okej för att vara skräck. Jag får väl erkänna att jag tyckte det var lite obehagligt stundtals, men nackdelen med monsterfilmer är ju att man kan stålsätta sig de stunder då man misstänker att något skrämmande kommer att inträffa.

Något som dock är riktigt bra med ”Instängd” är ljudeffekterna. Det droppas och knarras så det står härliga till. Men DVD-utgåvan tappade inte så lite på att den hade ett lagerbyte som hackade bilden i någon halvsekund precis på ett ställe där ett monster hoppar fram. Inte så bra timing kan man ju säga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.