Drama

Into the Wild

7

”Into the Wild” kan sägas handla om sökandet efter livets mening, och i detta fall med en ganska extrem livsåskådning. I händelsernas centrum finns Alex, en intelligent ung man med en till synes lycklig och framgångsrik familj. Han bestämmer sig dock för att pengar och andra ytliga saker inte är hans grej utan istället ger han bort alla ägodelar och sticker ut i naturen.

På resan träffar Alex en del folk, bland annat ett fint gammalt hippie-par som sympatiserar med Alex önskan om det helt fria livet. Alex har dock en ytterst bestämd åsikt att ta sig ut i den helt ”ociviliserade” naturen, orörd av människohand, så han drar vidare mot egna äventyr.

Filmen är baserad på verkliga händelser då Christopher McCandless genomförde samma resa som filmens Alex. Huruvida dikten överensstämmer med verkligheten låter jag dock vara osagt, men sannolikt finns det mycket som stämmer.

Sean Penn har varit regissör några gånger tidigare, och han gör inte alls bort sig med ”Into the Wild”. Skådespelarinsatserna och fotot är exempelvis mycket bra. Det lågmälda tempot och handlingen som sådan passar säkert inte alla dock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.