Thriller

Irene Huss – Tatuerad torso

3

Sverige är nästan världsledande numera i kategorin zombiefilmer. Jag tänker självklart på alla smått hjärndöda polisserier som aldrig verkar kunna självdö. Är det inte Beck så är det Wallander. Är det inte Van Veeteren så är det dyngan som Camilla Läckberg sprutar ur sig. Gemensamt är tafflig handling, sunkiga skådespelare och kass produktion.

Har något vagt minne av att hört talas om Huss-böckerna innan jag såg filmen. Har dock inte läst dem men om man bor i Göteborg finns i alla fall en lokal koppling som möjligtvis stundtals kan göra det lite extra intressant.

Polisen Irene Huss spelas av Angela Kovacs och hon är faktiskt hyfsad i huvudrollen. Polischefen dock som spelas av Kurt Olsson aka Lasse Brandeby kan väl inte direkt vara den bäst placerade skådisen på den posten?

Handlingen utspelar sig som sagt i Göteborg samt Köpenhamn och det är klasskillnad på de danska skådisarna om man jämför med de pinsamma insatser som de svenska kollegorna står för.

Det man kan säga skiljer sig lite från de andra polisserierna är att jag upplevde stämningen som något mörkare och måhända blodigare. Och det är ett av få glädjeämnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.