Action Äventyr

Iron Man

6

“Iron Man” är ytterligare ett bidrag till filmvärlden som baseras på Marvels universum. Känner inte till Iron Man alls faktiskt, Marvel verkar ha ett outtömligt förråd av hjältar och skurkar som de kan damma av.

Det som slår en direkt är valet av skådespelare. Här är det etablerade och respekterade skådespelare som Jeff Bridges, Robert Downey Jr och Gwyneth Paltrow som spelar huvudrollerna. Det verkar som att det nuförtiden är både trendigt och ganska åtråvärt att vara med i dessa superhjältefilmer, jag tänker exempelvis på det relativt uppseendeväckande valet av Edward Norton som Hulken häromsistens.

Robert Downey Jr som Iron Man är på gränsen till lysande i hans agerande. Han tillför en lekfullhet med sin ofta subtila humor som gör hans karaktär ytterst angenäm att se på. Glimten i ögat är helt klart charmigt. Jeff Bridges som skurken med det ovanliga namnet Obadiah har lite svårare att övertyga men hans rutin gör det hela helt okej.

Har som sagt ingen aning om filmen följer serien men det struntar jag i. Som film betraktat är det utfört väldigt väl, sen är väl handlingen inte den mest raffinerade tyvärr. Att bygga en plåtgubbe som kan flyga och skjuta missiler känns ”Robocop”-mässigt och det är väl inte världens bästa referens. Men välgjord action i serietidningsstuk bjuds det på så är man på humör för det är ”Iron Man” inte alls så dum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.