Drama

Irréversible

8

”Irreversible” är en kontroversiell film på många sätt och passar inte för de mest känsliga. Dert är en högst våldsam film som rör sig i samhällets mer obskyra miljöer. En av de värre scenerna är en våldtäkt som är riktigt ruggig. Regissören låter scenen pågå ganska länge dessutom. Läste på IMDb att ”Irreversible” är en av filmerna som mest åskådare har lämnat biograferna för. Säger ju en del om innehållet i de diskutabla scenerna. Det är dock inte bara våldet som kan ha fått folk att få nog. Förutom att det är ganska förvirrat i början vad det hela handlar om är det också en suggestiv ljudmatta i bakgrunden som nog vissa kan bli lite irriterade på. Ja, att regissören Gaspar Noé har skapat en konstnärlig, märklig och ifrågasatt film som både berör och kanske mest upprör är det ingen tvekan om.

Storyn är inte alls så pjåkig annars. Berättandet sker i Memento-stil och man får alltså följa scenerna tidsmässigt i baklänges ordning.

Huvudrollerna spelas mycket bra av uttrycksfulle och virile Vincent Cassel och vackra och begåvade Monica Bellucci (som förövrigt är ett äkta par dessutom).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.