Krig

Jarhead

4

Med en aggressiv, svordomssprutande drill seargent som det känns som att man ser i varenda amerikansk krigsfilm startar ”Jarhead”. Det verkar banne mig som att detta lands unga pojkar inte har speciellt mycket emot att utstå krigets alla möjliga våndor för att upprätthålla något slags patriotisk fasad mot omvärlden. Nu är väl ”Jarhead” inte speciellt krigshetsande film, i ärligehtens namn vet jag inte riktigt vad ”Jarhead är för en film. Det känns inte som att den är pro krig iaf, men hela handlingen kretsar mer eller mindre kring att få avlossa åtminstone ett skott i skarp situation.

Skådespelarmässigt är det dock ganska fina insatser som det bjuds på. Jake Gyllenhaal, Jamie Foxx, Peter Sarsgaard med flera gör bra prestationer i sina roller.

Regissören Sam Mendes som ändå kan ståta med fina filmer som American Beauty och Road to Perdition har emellertid gjort ett sömnpiller som varken engagerar, roar eller lämnar några avtryck alls. Ungefär lika lite avtryck som Jake Gyllenhaals krypskytt får göra i filmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.