Drama Thriller

Joint Security Area

7

Regin i “Joint Security Area” förbryllar mig. Stundtals bjuds tittaren på välgjord dramatik för att i nästa stund tycka att filmen är pinsamt dålig. I synnerhet ett flertal scener i början med den tyske skådisen som skall spela den svenske killen. Visst, jag kan tycka att det är bra att schweizaren och svensken (tysken då) inte pratar speciellt bra engelska, säg den som gör det speciellt bra bland UD/FN-folk. Men jag tror nog att flertalet håller med om att det borde gå att hitta bra mycket skickligare skådisar än de personerna. Well, well, icke-svenskar stör sig kanske inte så mycket på det, koreanerna verkar ju definitivt inte göra det eftersom ”Joint Security Area” är hyllad till skyarna där, åtminstone har varenda korean sett filmen vad det verkar.

Nu har jag väl förbryllat er lite med allt snack om svenskar och schweizare, men det råkar vara så att en situation i gränslandet mellan Nord- och Sydkorea kräver neutral utredning och vad passar väl bättre då än folk från land där gökur och dalahästar dominerar.

Utan att försöka spoila alltför mycket av handlingen så kretsar den kring den uppståndna vänskapen mellan soldaterna som enligt nationernas sätt att se på det är bittra fiender och inget annat. Detta inverkar kraftigt på den utredning av en uppkommen situation som vid en första anblick är svårförklarad.

Filmen lider litegrann av att den är något rörig i sitt berättande, det är kulor hit och dit och iaf jag kände mig lite bortkollrad stundtals. Trots det svajiga skådespeleriet från flera håll är dock “Joint Security Area” en helt okej film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.