Action Sci-Fi

Jumper

3

Inte så lite grabbig önskedröm att kunna teleportera sig in in ett bankvalv, ta alla pengar och sen hoppa iväg. Visst. Lite kul är det kanske, men det blir rätt fånigt när the jumpers blir jagade av paladins och springer runt på Colloseum och jadajadajada.

Att utgå från att produktionen hade stora problem är nog inte att överdriva förutom det faktum att manuset är relativt kasst. Tydligen byttes huvudskådisarna ut efter två månaders filmande vilket måste vara en ganska ovanlig såväl som drastisk manöver. Hayden Christensen tog över men han är rätt trist måste jag säga (han är lite tuffare som Darth Vader men bara lite, han är ju ingen vidare skådis när sanningen skall fram). Samuel L Jackson är med också i en rätt töntig roll. Han har för det mesta bara ett uttryck i sina filmer, stenallvarlig, vilket gör hans skådespeleri rejält lidande.

Regissören Doug Liman har fina filmer såsom Go och Bourne Identity bakom sig, men med ”Jumper” fallerar han rätt så ordentligt i min mening. En ”Jumper 2” är på ingång också tydligen, men den behöver man knappast lägga upp på önskelistan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.