Drama Komedi

Juno

9

“Juno” måste sägas vara en förbaskat söt film. Inte bara för att huvudrollsinnehavaren Ellen Page som spelar Juno är bland de charmigaste tjejerna inom film just nu. Utan för att det bara sprudlade av skön mysighet i hela filmen. Aldrig sockersött, men alltid med glimten i ögat.

Manusförfattaren Diablo Cody (en trettioårig tjej står bakom det namnet) vann Oscar för bästa orginalmanus. Det kan man förstå för handlingen såväl som replikskiften innehåller massor av härliga händelser och kvicka citat. Hela ensemblen verkar vara rätt ung för regissören Jason Reitman är inte så mycket äldre han. Han står också bakom den intressanta ”Thank you for smoking” förövrigt.

”Juno” har den där sköna känslan som uppstår ibland när man inte har en aning om vad som skall sägas i nästa scen och när det väl sägs känns det som det absolut bästa som kunde tänkas. Och så känns det hela tiden så ni förstår att jag gillar den här filmen.

Som ni redan fattat är Ellen Page en tjej att bli kär i. Men alla runt om gör ett fruktansvärt skönt intryck. Pojkvännen spelad av Michael Cera har en behagligt laid back attityd till allt. Och J.K. Simmons som spelar pappan ler man åt så fort man ser honom.

”Juno” är en grymt härlig film som man helt enkelt bör se. En ungdomsfilm med högsta kvalitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.