Äventyr

King Kong

5

Nog var det väl en och annan som lyfte lite på ögonbrynen när Peter Jackson bestämde sig för att göra en remake på King Kong som nästa projekt efter succen med Sagan om Ringen-filmerna. Jag gjorde det i alla fall. Jag menar, en film om en apa som slår sig på bröstet, blir lite småkåt på ett blont bombnedslag och häver upp sig på Empire State Building för att sedan skjutas ner. Kanske inte världens bästa story eller?

Jag sitter och funderar om jag verkligen sett hela 1933 års version men någon av alla Kong-filmer har jag definitivt sett. Och handlingen i 2005 års version verkar överensstämma med mina tidigare erfarenheter. Enda skillnaden förutom att allt är mycket snyggare naturligtvis är att de andra större djuren på Skull Island har fått lite mer utrymme, troligtvis för att actiontörstiga fjortisar måste få sitt så att inte de somnar under filmen som ju är ca 3 timmar lång. Och handlingen räcker inte för 3 timmar skall ni veta. Sen att helt overkliga händelser inträffar som att ett hela gänget springer i en hord av dinosaurier och knappt en enda stryker med är ju smått löjligt rent ut sagt.

Skådespelerimässigt gör väl ingen direkt bort sig (Jack Black gör det hela bra) och ljudet är helt okej även om jag nu några dagar senare faktiskt inte kommer ihåg något ur soundtracket.

Vad har Peter Jackson egentligen lyckats åstadkomma då? Jo, han fångar stundtals lite skön 1930-känsla helt klart men det hela dränks ändå i den skrala storyn och att han har gjort filmen betydligt längre än vad som borde vara lämpligt (trodde verkligen Jackson att King Kong skulle kittla lika mycket som Ringen och bäras fram automatiskt kanske?). Nä, gör Bilbo nu istället så att vi får lite skön film att kolla på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.