Komedi

Kingpin

7

”King Pin” är en rätt så sjuk komedi gjord av bröderna Farrely som också ståtar med liknande skruvade komedier som ”Dum & Dummare”, Den där Mary och ”Mina jag och Irene”

”King Pin” handlar mestadels om bowling men en del amish också faktiskt. Och om handikapp, i synnerhet en amputerad hand. Woody Harrelson spelar den mycket lovande bowlingkillen som sedan han skadat handen mest har supit och försökt klara sig undan hyran på olika sätt. Bill Murray spelar den ständige bowlingantagonisten som alltid verkar klara sig undan med sitt grisiga sätt, både i bowlinghallen och utanför. Man saknar kanske att Bill Murrays karaktär inte får offentligt på nöten men han vet förhoppningsvis om han är ett svin innerst inne och har svårt att sova om nätterna.

Filmen bjuder på en hel roliga scener och citat men samtidigt känns helheten inte helt klockren. Skådespeleriet är lite svajigt på den storbystade kvinnan och del andra bipersoner dessutom. Dock bjuds det onekligen på en trevlig underhållning.

Den här utgåvan hade inget extramaterial vilket är lite tråkigt, det borde finnas rätt så mycket roliga bloopers och annat med sådant folk i produktionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.