Drama

Kyss mig

5

”Kyss mig” är en finstämd berättelse om Mia (Ruth Vega Fernandez) som snart skall gifta sig med Tim (Joakim Nätterqvist). På en familjeträff då Mias pappa Lasse (Krister Henriksson) fyller 60 tillkännages att han skall förlova sig med sin nya kärlek Elisabeth (Lena Endre). Mia och Lasse har ett rätt ansträngt förhållande sen tidigare där Mia inte tycker att hennes far ger henne varken tid eller uppmärksamhet utan är alltför egocentriskt. Vad som ytterligare gör situationen komplicerad är att Mia upptäcker en viss attraktion till Elisabeths dotter Frida. Hur ska det här sluta?

Känns som att världen bör vara mogen för mer skildrad homosexualitet på film, men det finns säkert några kristna högermänniskor som förfasas över det fortfarande. Shame on you.

Det bjuds i alla fall på bra skådespeleri, och stundtals är det en väldigt fint uppbyggd stämning i scenerna, men dessvärre är historiens andra halva lite för ansträngd, hafsig och tillrättalagd. Regissören får kämpa i slutet för att hålla ihop det, utan att lyckas fullt ut tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.