Drama

Ladybird Ladybird

8

”Ladybird Ladybird” är en verklighetsbaserad dramatisering av en engelsk kvinnas kamp mot myndigheter, våldsamma män och livet i sig.

Maggie Conlan är mamma till fyra barn med fyra olika fäder. Barnen är omhändertagna av fosterhem sen en brandolycka inträffat i hemmet när Maggie inte var hemma, och hon har stämplats av socialstyrelsen som en olämplig mor. I själva verket är hon en fantastisk mamma som gör allt hon bara kan för sina barn, men präglad av misshandel i osunda relationer för att därefter bli motarbetad av myndigheter gör att hon är väldigt, väldigt arg.

Då kommer Jorge in i bilden. En politisk flykting från Paraguay som blixtförälskar sig i Maggie. Maggie som är helt ovan vid kärleksrelationer som inte innefattar slagsmål och psykisk terror börjar äntligen få ordning på sitt liv. Och när de får ett barn tillsammans tror man att lyckan är här för att stanna. Men då knackar socialstyrelen på igen.

”Ladybird Ladybird” är en film att bli vansinnig över. När man inte kan tänka sig att det kan bli värre är det just vad det kan. Maken till myndighetsmisshandel har sällan skådats.

Ken Loach, mästaren av socialrealism, har skapat en riktigt bra och viktig film på det där oglamorösa, råa sätt som han gör så bra. Maggie och Jorge spelas fint av okända skådisar, och Ray Winstone känns igen i rollen som obehaglig pojkvän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.