Action Äventyr

Last Legion

3

”Last Legion” kan sägas vara en prequel till Arthur-sagan. Här har svärdet Excalibur smitts till Caesars ära och hand, men Rom har fallit och kejsarens sista hopp står till den nionde legionen som är stationerad i Britannia. Med en liten trupp män ledda av Aurelius (Colin Firth) och kejsarens läromästare Ambrosinius (Ben Kingsley) tar sig unge Caesar Romulus (Thomas Brodie-Sangster) till de brittiska öarna. Där härjar dock den lokale barbaren Vortgut och han vill gärna lägga händerna på svärdet. Som om inte det skulle vara nog är goterna de hack i häl också.

Det hela är en rätt värdelös film ärligt talat med avslaget skådespel och en handling som inte direkt engagerar. Märkligt nog har de lyckats casta de inte helt oävna skådisarna Firth och Kingsley till denna soppa. Regissör Doug Lefler har mestadels regisserat rätt tarvlig action för TV som Xena och Herkules tidigare, och det märks bland annat av de relativt fåniga och överdrivna stridsscenerna.

Realism kan man alltså glömma, även om vissa historiska fakta smugits in här och där. Men det skall ju självklart ses som fiction det här. Ambrosinius avslöjas som en hyfsat välkänd trollkarl exempelvis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.