Komedi Musikal

Låt oss älska

7

”Låt oss älska” är en humoristisk musikal från 1960 med Marilyn Monroe och Yves Montand i de ledande rollerna. Montand spelar miljardären Jean-Marc Clement, en kvinnokarl och playboy med ständigt flyktiga romanser. En dag får hans stab vetskap om att en musikal håller på att sättas upp där Clement själv kommer att porträtteras i ej så smickrande dager. Clement bestämmer sig för att besöka teatern, och blir lite otippat castad i rollen som sig själv utan att teaterchefen förstår att han inte bara är lik Clement utan att han faktiskt är honom.

Den kvinnliga stjärnan på teatern är förstås Marilyn Monroes karriär Amanda som Clement blir blixtförälskad i. För att vinna hennes kärlek vill Clement inte att han som alla andra skall li hänförda av hans rikedom så han bestämmer sig för att göra ett ärligt försök att bli musikalartist. Sångaren Bing Crosby och dansaren Gene Kelly spelar sig själva när de försöker sig på självmordsuppdraget att göra en showman av den något stele affärsmannen Jean-Marc.

Jag tycker verkligen om ”Låt oss älska” som innehåller en del komiska höjdpunkter och en rätt engagerande handling. Även om den tilltänkte Gregory Peck i rollen som Clement tyckte så här om manuset: ”about as funny as pushing grandma down the stairs in a wheelchair”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.