Komedi

Life Aquatic with Steve Zissou

6

Jag är ju inte den som inte brukar gå igång på rätt knäppa filmer och att ”Life Aquatic with Steve Zissou” skulle tillhöra den kategorin av filmer var ganska säkert. Det är ju ändå Wes Andersson som gjort den och i filmen figurerar också en del av Wes järngäng: Bill Murray, Owen Wilson och Anjelica Huston exempelvis.

Vad är det då som gör den här filmen knäpp då? Ja, att det är en komedi råder egentligen inget tviviel om. Det som gör den här filmen lite udda är ju att den inte är ett dugg rolig (okej då, ibland så är den väl lite kul). Och det kan fungera ibland när filmen blir helt hysteriskt rolig i all avsaknad av rolighet istället, något som fungerade i The Royal Tenenbaums (även om den var rolig på alla tänkbara sätt förvisso). Men det lossnar inte riktigt för ”Life Aquatic with Steve Zissou” tyvärr.

Jag har helt klart omvärderat Bill Murray som skådespelare (på 80-talet var väl filmerna sådär även om det inte var Bills fel alla gånger) efter senaste tidens mästerverk till filmer som tidigare nämnda ”The Royal Tenenbaums” (även om Bill gör en liten roll där), Lost in Translation och independent-filmen Coffee and Cigarettes. Detta gjorde att förväntningar på ”Life Aquatic with Steve Zissou” nog kanske var lite för höga för filmens bästa.

Extramaterialet innehåller bland annat några raderade scener som varken gör från eller till (och då tycker jag gott att de kan vara med i filmen egentligen), men även ett litet påskägg där regissören jävlas med Bill. Lite rolig scen faktiskt även om det naturligtvis är på ett tråkigt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.