Drama

Life During Wartime

7

Lagom till tioårsjubileet efter Todd Solondz mästerliga Happiness gör han återigen en film med de tre systrarna Joy, Helen och Trish i centrum.

Det rör sig inte om en direkt fortsättning utan snarare är det samma karaktärer i ett parallellt universum. Det som dock är en likhet med den äldre filmen är temat kring pedofili som hanteras med en ganska svart humor.

Den spröda Joy hemsöks av sina tidigare men nu döda pojkvänner (bland annat av Pee-wee Herman!). Hon är inte helt och hållet vid sina sinnens fulla bruk.

Den karriärlystna Helen som lyckats i Hollywood har endast en rätt så perifer och menlös roll denna gång.

Den kärlekstörstande Trish har något en huvudroll i och med att hennes två söner och ex-man är centrala figurer i denna historia. Det är den yngsta sonen Timmy som driver filmen framåt med en kombination av nyfikenhet och rädsla.

”Life during wartime” är en mörk historia som kräver uppmärksamhet och möjligen även en fäbless för skumma filmer. Det är framförallt dialogen som är filmens behållning. Solondz hantering av svåra ämnen är också anmärkningsvärd skämtsam, där det är hårfint om skrattet skall fastna i halsen eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.