Action

Lock, Stock & Two Smoking Barrels

8

“Lock, stock and two smoking barrels” är Guy Ritchies genombrottsfilm, hans nästa film blev minst lika bra Snatch men sen dess har det gått betydligt tyngre i hans filmmakande. Han skall nog hålla sig till gangstergenren och inte sulka ner meritlistan med massa dravel med frugan Madonna.

Nåväl, denna film är en fartfylld historia om ett antal gäng som via olika affärsförbindelser (poker, knark, häleri) drabbar samman. Det är blodigt och tuff dialog, ungefär som en fotbollsmatch med Wimbledon när de var som brutalast. Denna liknelse är oundviklig eftersom den hårdföre mittfältaren Vinnie Jones (Big Chris) iom med ”Lock, stock…” gjorde sin filmdebut. Och den gjorde han riktigt bra. Ett antal härliga oneliners levereras på ett skoningslöst rått och obehindrat sätt.

Handlingen är tät så det blir aldrig egentligen några sega partier. Musiken är lite lagom bombastisk, inget som fastnar direkt men ganska röjig när man väl sitter där.

Skådespeleriet är också skönt överlag så man får helt erkänna att det inte finns så många svagheter med ”Lock, stock…”. Den är i själva verket riktigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.