Drama

London River

8

”London River” är en mycket lågmäld film med en stor dos av allvar. Efter terrorbombningarna i London 2005 tappar en kvinna kontakten med sin dotter. Av oro reser hon till London för att försöka ta reda på var hon befinner sig och se att allt är som det ska.

Samtidigt drivs en fransk man av liknande skäl till London. Av hans tidigare fru får han veta att hans son inte hört av sig, och han beger sig ut på Londons gator för att se om någon vet något.

Brenda Blethyn, denna gigant bland brittiska filmmödrar, gör ett mycket bra portätt av en förtvivlad kvinna och Sotigui Kouyaté är majestätisk i sin roll som den lugne och allvarsamme fadern.

Vill man vara kritisk är det lite klichéartat att den vita, kristna kvinnan är hysterisk och misstänksam mot främlingar, medan den afrikanske, muslimske mannen framställs som djup och förstående, men filmen försöker ändå ge en mer nyanserad bild om muslimer och att sorg är universell oavsett kön, religion eller etnisk tillhörighet.

”London River” är en välgjord film i det lilla med ett antal riktigt gripande scener. Rekommenderas varmt för de som inte kräver storslagenhet utan nöjer sig med drama med små medel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.