Drama

Lost in Translation

9

En mycket lågmäld och fin film levererad av Francis Ford Coppolas dotter Sofia. Tydligen skall det vara någon hyllning till staden Tokyo också, även om man kanske själv kan tycka att japanerna är lätt rasistiskt porträtterade. Men jag tror faktiskt att japaner är så. Smått tokiga men ändå med glimten i ögat. Och jag antar att Sofia vet vad hon talar om. Det är iaf vackra små scener som utspelar sig.

En drygt medelålders skådis (Bill Murray) har tråkigt på ett hotell i Tokyo. Minst lika tråkigt har den unga, gifta Charlotte. Tillsammans försöker de finna någon slags mening med tillvaron samtidigt som de försöker hitta sig själva. Det finns ju helt klart vissa erotiska vibbar i denna vänskapsrelation, vilket får en att lite smått tänka på pedofili. Men även om Scarlett Johansson ser oskuldsfull ut spelar hon ju ändå en kanske 25 årig tjej åtminstone så pedofili är väl inte rätt ord i sammanhanget. Och inget otillbörligt händer i filmen heller så man får nog anta att det är äkta vänskap som växer fram.

Filmen har en konstnärlig aura med överlag fina skådespelarinsatser. Man bör nog helt klart kolla upp Sofias filmdebut The Virgin Suicides som också den tydligen är rätt kritikerrosad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.