Barn & familj

Madagaskar

7

Dreamworks är tillbaka med en ny animerad film och då är det hög tid att poppa lite popcorn och bänka sig framför projektorduken. Dagens animerade filmer brukar bjuda på fyndig dialog och roliga karakärer och ”Madagaskar” är inte inget undantag.

Det finns dock en del svagheter i filmen. Handlingen är väl sådär exempelvis, det händer inte speciellt mycket mer än att djuren rymmer och kommer till Madagaskar och that’s it typ. Sen skulle det nog gå att få giraffen lite roligare. David Schwimmer, Ross i Vänner ni vet, gör rösten som känns lite onödigt nedtonad och inte speciellt kul (låt vara att giraffen nog enligt manus skall vara lite mesig). Men det här är lite petiga klagomål. ”Madagaskar” lyfter dock inte till de riktiga höga höjderna utan är sådär lite slätstruket kul filmen igenom.

Pingvinerna som springer runt som värsta kommandostyrkan är dock roliga och den gamla kruttanten är inte så pjåkig heller. Lemurkungen, vars röst görs av Sacha Baron Cohen, allas vår Ali G alltså, är också festlig. Plus en hel drös andra karaktärer så tråkigt har man sällan. Eller aldrig kanske man skall säga. Filmen är också ganska kort dessutom vilket nästan känns lite snopet när eftertexterna dyker upp.

En kul filmreferens som ju brukar vara populärt att bjuda på i animerade sammanhang är ”Apornas planet”-scenen där lejonet Alex som värsta Charlton Heston ligger på sina bara knän och bjuder på den klassiska repliken: ”Ah, damn you! God damn you all to hell!”.

Extramaterialet bjuder på lite felrenderingar och bakom kulliserna-dokumentärer, men den stora behållningen är den extra kortfilmen med pingvinerna. Sånt gillar jag och därför, i synnerhet när det som här handlar om en riktigt bra liten film, får ”Madagaskar” högt extramaterialbetyg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.