Action Thriller

Maffiabröder

9

”Maffiabröder” är ett relativt modernt men ändå klassiskt gangsterepos signerat Martin Scorsese där vi får följa de så kallade bröderna Henry (Ray Liotta), Jimmy (Robert De Niro) och Tommy (Joe Pesci). Detta gangstergäng stod bakom en del lyckade rån mot flygplatser men hade också regulär maffiaverksamhet samt en del knarkaffärer. Knarket blir Henrys fall till slut.

Filmen är baserad på verkliga händelser vilket ger storyn en ytterligare dramatisk nerv i min mening. Tydligen fick även de riktiga gangsterförebilderna till karaktärerna ge tips till skådespelarna, allt för att det skulle bli så autentiskt som möjligt.

Ray Liotta är verkligen fantastisk i denna film (med närmast legendariska skrattscener, vilket ansikte!) och Joe Pesci är ju som han är (när Pesci spelar mafiosos ÄR han verkligen mafioso, man blir rädd för honom i alla fall). I övrigt glimtar det förbi en hel del välkända ansikten, bland annat från ”Sopranos”, det finns väl en begränsad mängd italienska skådespelare i Hollywood kan tänkas.

”Maffiabröder” är i alla fall en kraftfull, verklig och riktigt, riktigt bra film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.