Komedi

Man of the Year

6

Barry Levinson gör nedslag i den politiska världen då och då. Alla minns säkert ”Wag the dog” och det påhittade kriget för att tysta ner presidentens sexskandal. I Good Morning Vietnam försökte han låta komik sprida budskapet att krig kanske inte är den bästa lösningen direkt.

En av Levinsons favoritskådespelare är Robin Williams och i ”Man of the year” spelar Robin en politsik satiriker som helt plötsligt står vald som USAs president. I själva verket har mjukvaran som räknar folkets röster räknat fel och ett dilemma uppstår, skall den man som har en hel del goda och rättvisa idéer och uppriktigt gillas av folket stå felaktigt kvar som folkvald president när han nu inte egentligen är folkvald?

Filmen är inte bara intressant ur denna moraliska belägenhet, den är också sann i viss mån då frågetecken gällande Florida-röster uppstod i det riktiga valet mellan Bush och Gore 2000.

Filmen då? Från att jag faktiskt var nära att stänga av filmen (den kändes rätt trist helt enkelt) kom Robin Williams igång med sin härliga komiska utläggningar och filmen var med i matchen igen. Den innehåller dock inte direkt några överraskningar utan hamnar i kategorin ”Hyfsade filmer”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.