Western

Mannen utanför lagen

4

”Mannen utanför lagen” eller som den heter i original ”The Outlaw Josey Wales” är vad det verkar en väldigt omtyckt film. Den här utgåvan börjar exempelvis med att Clint Eastwood berättar hur mycket filmen betyder för honom och att han ser den som en av hans största höjdpunkter i karriären. På IMDb är den också relativt hyllad med 7.8 i snitt.

Själv tycker jag inte den erbjuder speciellt mycket faktiskt. Clintan har regisserat men har inte riktigt lärt sig att stå bakom kameran verkar det som vid denna tidpunkt. Det är segt där det borde gå undan och tvärtom. På senare tid har han dock visat att han numera är en mycket kompetent regissör

Det sägs att man skall kunna dra paralleller till Vietnam och att det är någon slags dold kritik mot detta krig. Well, jag vet inte riktigt. Soldaterna beter sig rätt illa förvisso och indianerna försvarar sig väl, men annars är det en rätt standard western. Möjligtvis med undatna just för att indianerna får ganska stort utrymme. Clintan är känd som indianvän och är i sällan bråk med rödskinnen i sina filmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.