Drama

Margot at the Wedding

6

Skildringar av dysfunktionella familjer och förhållanden brukar onekligen både vara underhållande och gripande. ”Margot at the wedding” når stundtals upp till detta, men är generellt lite för tunn för att nå några högre nivåer.

Regissören Noah Baumbach står även bakom den lysande The Squid and the Whale som är ett exempel på hur bra det kan bli när alla bitar faller på plats. Tyvärr lyckas han som sagt inte helt här, men det finns kvaliteter.

Nicole Kidman spelar den något självupptagna Margot vars syster Pauline (spelad av Jennifer Jason Leigh) skall gifta sig. Deras kontakt har mer eller mindre varit obefintlig sedan Margot flyttade hemifrån men nu skall de träffas med bröllopet som ursäkt och orsak. Margot är den ”lyckade” med en hyfsad karriär som författare. Pauline är mer av en slacker och skall dessutom gifta sig med en like i det avseendet, Malcolm spelad av Jack Black.

Att det rör sig om djupt olyckliga människor står ganska klart. Handlingen kretsar kring allt från onani till droger, inget är speciellt kontroversiellt i detta sällskap. Margots son Claude får uppleva en del märkliga händelser, men å andra sidan är han rätt knepig, han med.

På det hela taget en film som på pappret har potential, men som i hantverket inte lyckas gripa tag i en tillräckligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.