Äventyr Drama

Marie Antoinette

6

Det här är berättelsen om en ung österrikisk flicka som så småningom blir världsberömd som Marie Antoinette. Mest känd kanske för att ha tappat huvudet som så många andra under franska revolutionen men också för citat som ”Varför äter de inte bakelser då?” som svar på varför folket klagade över att de inte hade bröd att äta för dagen.

Nåväl, Sofia Coppola har gjort en någorlunda modern tolkning av Marie Antoinette där hon fokuserar på den unga damen. Inte minst syns det när man lite småchockad (nåja) ser ett par Converse i skohyllan. Annars är det inte alltför mycket anakronistiska påfund mer än att musiken växlar mellan tidstypisk och nutida om vartannat. Soundtracket är förövrigt riktigt bra.

Coppola visar upp en tonårig kronprinsessa/drottning som gör så tokiga saker som kramar folk och applåderar på operan samtidigt som den franska aristokratin håller andan för sådana klavertramp i etiketten.

Kirsten Dunst gör Marie Antoinette mycket bra. För såna som gillar klänningar och kulörta färger måste filmen vara rena paradiset. Men tyvärr är handlingen lite för oengagerande för att filmen skall lyfta till några högre höjder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.