Skräck Thriller

Martyrs

4

”Martyrs” var en liten chansning, men jag hade läst några saker som ändå bådade gott. Med skräckfilmer känns det som att det aldrig finns ett riktigt mellanting heller, antingen är det bra eller är så är det riktigt illa. Typiskt då att jag tycker att just ”Martyrs” hamnar i mittfållan.

Det är en fransk film vilket sedvanligt gör att produktionen känns proffsig. Det är nya ansikten på relativt duktiga skådespelare, och handlingen är också rätt intressant.

Men det är en riktigt sjuk film. Vi matas med en sällan skådad sadistiskt våldsporr, dock ej av sexuell natur, utan enbart tortyr, självplågeri och psykisk terror som drabbar kvinnor. För det är bara kvinnor som är offer i den här historien. Eller martyrer som vissa kallar dem.

Jag är uppenbart avtrubbad som ändå ser klart en film av den här typen, och läser man ovan beskrivning kan man ju spontant tycka att det låter som bra komponenter för en skräckfilm. Det verkar också vara många som gillar den av recensioner och IMDb att döma, men jag har ganska svårt att uppskatta den fullt ut helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.