Drama Thriller

Match Point

8

Den som tror att ”Match Point” är en traditionell Woody Allen-film tror minsann fel. Jag måste erkänna att jag är ganska svag för Allens förmåga till dramatisera det relativt vardagliga men ”Match Point” är inte annorlunda på ett dåligt sätt. Tvärtom nästan.

Det jag framförallt gillar med filmen är den ständigt olycksbådande stämning som råder. Man sugs in i handlingen som kan gå åt både det ena eller andra hållet, eller för att använda filmens liknelse, nätrullaren kan lika gärna bli en vunnen som en förlorad boll.

Den fruktansvärt vackra Scarlett Johansson gör sig minsann bra i bild men hon gör också en mycket fin skådespelarinsats i ”Match Point”, i princip lika bra som i Lost in Translation. Överlag är det också en mycket duktig ensemble som spelar den snobbiga engelska överklassen med bravur.

Med ”Match Point” bjuder Woody Allen på en nervpirrande dramathriller med ett inte helt uppenbart slut men också en del humor faktiskt. En visuell njutning från början till slut ackompanjerad av vacker musik (som inte sällan utgörs av opera).

Något extramaterial erbjuds inte förutom ett antal trailers till andra filmer. Skrämmande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.