Action Sci-Fi

Matrix Revolutions

6

Matrix-trilogin har gått från att vara en filosofisk intressant film till en actionspäckad mindre intressant sådan. Visst underhållningsvärde finns naturligtvis i det också och alla specialeffekter är läckert utförda. Man får också en lite större inblick i Matrix och hur den världen med sina olika program är uppbyggd, men det är främst vapen och våld som dominerar den avslutande delen.

Kvinnan som spelade Oraklet dog innan de hann spela in den tredje filmen och det fick förklaras i filmen med lite svepande förklaringar. Bättre det än att bara köra på tänkte de nog, att Morpheus och Neo inte skulle se någon skillnad hade väl kanske varit ännu konstigare.

Andra saker som är anmärkningsvärda i filmen är att det väller över av både agent Smith och sökare. Ian Bliss som spelar förrädaren Bane gör förövrigt Hugo Weaving ganska bra, det var faktiskt därför han fick rollen i första hand, att han var såpass lik honom och kunde prata precis som honom.

Det blir ett jävla ös på slutet med smattrande APU:er så det står härliga till. Det är bara Ripley som saknas känns det som.

På det hela taget en väldigt snygg och intressant filmsvit men där första delen är ohotad ur kvalitetssynpunkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.