Drama

Me and You and Everyone We Know

9

Jag visste inte riktigt vad som väntade när jag satte mig ner för att kolla på ”Me and you and everyone we know” mer än att det är en hyllad film som vunnit ett och annat pris runt om i världen (filmen vann exempelvis fyra priser i Cannes 2005). Så visst fanns det förväntningar på en bra film i alla fall.

Jag kan tänka mig att det är en film som inte faller alla i smaken (även om om jag faktiskt tycker det vore vansinnigt) med tanke på att den är ganska konstnärlig (både bildligt och bokstavligt stundtals). Men jag har väldigt svårt att värja mot såna här charmiga filmpärlor, i synnerhet med en sådan sockersöt (och duktig) kvinna som Miranda July vid rodret. Hon spelar både huvudroll och regisserar galant.

Handlingen kretsar sig kring hur man förhåller sig till varandra. Mellan barn och föräldrar, mellan gamla och unga, i relationer, ja, mellan människor och andra människor helt enkelt. Och det är inte alltid så lätt.

Jag får i handlingen vissa vibbar av Todd Solondz, mannen som bakom mästerverket Happiness, framförallt i partierna där sexualitet berörs.

Och vilket guldkorn den lille killen är. Har sällan skrattat så mycket som vid chatscenen där han verkligen får utlopp för sina exkrementdrömmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.