Komedi Sci-Fi

Men in Black 3

7

Så då kom ännu en uppföljare i MiB-sviten, hela tio år efter del två. Första filmen vill jag minnas som uppfriskande rolig, men tvåan kommer jag faktiskt inte ihåg alls. Min ytterst kortfattade recension på den ger inte många ledtrådar om vad jag egentligen tyckte heller.

I ”Men in Black 3” är det tidsresor som gäller. Agent J (Will Smith) måste ta sig tillbaka till 1969 för att rädda livet på Agent K (Tommy Lee Jones). I en alternativ tidslinje dör nämligen K när han blir anfallen av Boris the Animal, en inte helt snäll alien, och det går naturligtvis inte för sig.

Den unge K spelas med bravur av Josh Brolin som porträtterar Tommy Lee riktigt bra. Minspel och attityd är spot on, och fångar Jones butterhet klockrent.

Filmen innehåller förstås en hel del lustigheter, och effekterna är verkligen snygga. Det är svårt att inte gilla filmen om man har en viss förkärlek för rymd och sånt, men visst, filmens manus och handling håller väl inte helt och hållet i ärlighetens namn.

Boris the Animal spelas förövrigt lite otippat av Jemaine Clement, en av galningarna i den snillrika humorgruppen ”Flight of the Conchords”. Inte lätt att se i filmen, sminket tog tydligen 4,5 timmar att få på. Lite mer trivia: måste vara jobbigt att heta Etan Cohen som manusförfattare när man inte är den betydligt mer framgångsrike Ethan Coen. Men vad vet jag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.