Action Thriller

Miami Vice

4

En ny version på ”Miami Vice”-temat borde faktiskt ha vissa möjligheter att kunna bli lite sevärd, eller kul i alla fall. Mest sannolikt blir den dock inte det. Det sistnämnda är det regissör Michael Mann verkar ha siktat på.

Mann har trots allt gjort Heat som har blivit något av referens i actionfilmernas värld. Så han kan göra bra film. Han var också med och producerade TV-serien så han borde veta hur han borde göra. ”Miami Vice” är dock bara ett långt jaha. Den är helt enkelt trist. Tråkig. Ointressant.

Som åskådare kastas man rätt in i handlingen. Här tror jag filmmakarna tänker lite fel, för om dagens kids skall kunna förstå vad det är för personer som finns med behövs lite bakgrundsfakta. Fotomässsigt sker allt också lite hafsigt, troligen för att uppnå en viss grad av verklighetskänbsla. Detta fungerar stundtals faktiskt, men oftast känns det lite rörigt och ofokuserat.

Colin Farell och Jamie Foxx ser ut som ena riktigt sura jävlar i hela filmen oavsett vad som hänt. Det berömda soundtracket av Jan Hammer är ganska nedtonat och det är inte så mycket blingbling heller. Trodde aldrig att jag skulle sakna Don Johnson men nu gör jag det. Litegrann i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.