Drama Komedi

Micmacs

9

Om Delikatessen chockade oss och Amelie från Montmartre charmade oss kan ”Micmacs” sägas vara en skön blandning av dessa två mästerverk till filmer.

Att jag bara skulle gilla Jean-Pierre Jeunet är definitivt en underdrift. Han får snarare sägas vara en av mina absoluta favoritregissörer som alltid skapar stor filmkonst. Med sin underbara finurlighet och med ett bildspråk som jag bedömer i princip inte går att överträffa är det en njutning att få uppleva hans skapelser.

Med ”Micmacs” iscensätter Jeunet en besynnerlig historia som börjar med att Bazil, en helt vanlig (nåja) kille i en videoaffär av en olyckshändelse träffas av en kula i pannan. Han överlever och bestämmer sig för att spåra vem det nu var som ansvarade för skottet. Snart är Bazil rejält insyltad i en internationell vapenhandel. Nog har han väl tagit vatten över sitt huvud?

Han finner dock i sin nya tillvaro en del nya vänner som med lätthet kan kallas originella. Tillsammans bildar de en slagfärdig grupp redo att göra upp med vapentillverkare, smugglare och annat skumt folk.

”Micmacs” är en fantastiskt vacker och underfundig film som är en fröjd att skåda. Ger ett högt betyg som framförallt speglar hur snygg filmen är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.