Komedi

Min bäste vän

7

Franska regissörer har i mitt tycke en enastående förmåga att lyfta relativt triviala handlingar till något ytterst sevärt och spännande. En förmåga som uppenbarligen även Patrice Leconte besitter.

”Min bäste vän” är egentligen en bagatell, men i det här fallet lyfter skådespelarna Dany Boon (Micmacs) och Daniel Auteuil (Dolt hot) det hela till en angenäm historia.

Den obeveklige antiksamlaren Francois anklagas för att inte ha några vänner. Detta låter helt befängt i hans öron, men snart inser han att det finns en viss sanning i detta. Ett vad att han skall hitta en ”bästa vän” inom en månad startar jakten, en jakt som visar sig mycket svårare än vad han kunde tro. När taxiföraren Bruno dyker upp får han dock viss hjälp även om han inte inser det först.

Det bjuds på både humor och värme och kanske kan filmen fungera som en liten väckarklocka. Hur behandlar man sin omgivning och tar hand om sina nära och kära egentligen? Tänk på det lite, och överraska hellre din fru med att lyssna ordentligt på henne istället för att ta med en pliktskyldig blomsterkvast nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.