Barn & familj

Min granne Totoro

9

Hayao Miyazaki är en fantastisk filmmakare. Med realtivt nya filmer som Det levande slottet och Spirited away på meritlistan grävde jag djupare bland hans äldre alster och hittade där ”Min granne Totoro” från 1988.

Miyazaki har en magisk känsla för färger och musik och en enastående förmåga att plocka fram sinnesstämningar som jag aldrig skådat förut i animerade filmer.

”Min granne Totoro” är en barnsaga utan trams. Istället finns det dimensioner som gör att alla människor oavsett ålder kan hitta den nivå som passar en själv bäst. Den är mysig, den är vacker, den är sorglig, den är mystisk, den är glad, den är ja… alldeles utmärkt helt enkelt.

Miyazakis Kikis expressbud från 1989 har också kommit på DVD nu, och den står givetvis på inköpslistan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.