Action Thriller

Mission: Impossible

4

I ”Mission: Impossible” händer det konstiga saker minsann. Och det kan jag inte förklara utan spoilers så de som inte råkat se denna film ännu och inte vill veta så mycket får jag vänligt men bestämt be gå och göra något annat.

Jim Phelps är boven, för bövelen. Är detta ett helgerån av sällan skådat slag och gjort för att överraska publiken för mig veterligen var Jim allt en rekorderlig man i TV-serien. Det är som om Charlie skulle blåsa sin änglar, eller Xavier i sina X-Men, så illa är det. Men visst, den gamle agenten hade kanske hunnit bli bitter på äldre dar så han bestämde sig för att komma över lite extra pengar. Lite överraskande val av bov dock. Men det är ju som det brukar i sådana här agent-filmer, de brukar vara uppbyggda med ledtrådar som pekar övertygande åt ett håll men som naturligtvis är felaktiga ”in the end”.

Läste lite trivia också att filmmakarna ville chocka publiken med att låta en känd skådespelare dö i början av filmen. Valet blev Emilio Estevez. Vem fan bryr sig när och om han dör i en film?

”Mission: Impossible” innehåller egentligen inget revolutionerande, men det känns ändå som att det skulle kunna bli relativt bra ändå. Manuset är okej för att var en agentfilm men kombinationen svajiga skådespelarinsatser och inte allför tät regi drar ner filmen. Det känns som om regissören Brian de Palma blivit rejält trött efter sina framgångar på 80-talet (Scarface och The Untouchables som exempel) för ”Mission: Impossible” är ärligt talat en ganska svag film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.