Drama

Moneyball

7

”Moneyball” är historien om baseballmanagern Billy Beane som öppnade upp för en statistisk revolution inom sporten. Ekonomin i hans klubb Oakland Athletics var inte den bästa, men genom att analysera spelares statistik i minsta detalj kunde ett konkurrenskraftigt lag sättas samman med betydligt mindre medel. Varje spelares styrkor och svagheter sattes i relation till de andra spelarnas styrkor och svagheter för att på så sätt komplettera varandra i slutändan. Att värva stjärnor fanns inte pengar för, men genom att istället rikta in sig på spetskompetenser hos mindre namnkunniga spelare skapades ändå ett slagfärdigt gäng.

Manusförfattare Aaron Sorkin visar att han är säker på att tackla vitt skilda ämnen. Senast Facebook i The Social Network, och nu alltså baseball i ”Moneyball”. Att han är en av skaparna bakom den briljanta serien ”West Wing” bevisar ytterligare hans storhet.

Brad Pitt gör rollen som Beane mycket bra, men filmens behållning är de fantastiskt roliga repliker som Jonah Hill får leverera i rollen som statistikern. En Oscarsnominering fick han för det dessutom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.