Drama

Mot väggen

9

”Mot väggen” är en mycket stark filmupplevelse. Det är en brutal historia om kärlek, och om att våga gå sina egna vägar. Det är sorgligt, våldsamt (vissa scener är riktigt otäcka) och samtidigt vackert.

Den mycket levnadsglada Sibel i 20-årsåldern kvävs av hemmets uppfattning om hur man skall bete sig som muslim. Cahit å sin sida är ett riktigt ras och lever mest för att dricka öl. Båda träffas på sjukhuset efter varsitt misslyckat självmordsförsök. Trots att han är dubbelt så gammal som Sibel föreslår hon att de skall gifta sig med varandra. Hon vill mest ha en fasad för familjen så att hon kan leva loppan, och han, ja, han bryr sig inte speciellt mycket helt enkelt. Därefter följer kaos, fortsatt misär och till slut en gnutta framtidshopp.

Fantastiskt bra skådespeleri av framförallt huvudrollsinnehavarna Sibel Kekilli och Birol Ünel, och musikaliskt är filmen dessutom en fröjd med ett soundtrack komponerat av Alexander Hacke från Einstürzende Neubauten. Bland annat dyker låtar av Depeche Mode, Sisters of Mercy och Talk Talk upp. Mycket bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.