Drama

Mother and Child

9

”Mother and Child” är en film som verkligen berör och kryper under skinnet på en. I synnerhet när man som vi sitter i soffan med världens finaste son och ett barn till på väg. Men filmen har definitivt kvaliteter i sig själv som inte kräver egna barn eller graviditet för att den skall uppskattas.

Med ganska små medel lyckas Rodrigo Garcia göra välgjord dramatik. Han har tidigare bland annat gjort ett antal avsnitt av den underbara TV-serien ”Six Feet Under” och det finns något liknande stämningsmässigt i stuket. I denna film är det tre kvinnors öden som vävs samman.

Annette Bening spelar kvinnan som varje dag lever ett helvete på grund av skuldkänslor från 35 år tillbaka då hon som fjortonåring adopterade bort sin dotter. Detta har gjort henne till en kvinna som skjuter ifrån människor omkring henne, hon har en vass tunga och taggarna utåt.

Naomi Watts spelar kvinnan med lysande karriär som definitivt kontrasteras av ett något ekivokt leverne. Men snart får hennes liv en ny vändning när hon upptäcker att hon är gravid.

Kerry Washington spelar kvinnan som trots ihärdiga försök att bli biologisk mamma inte lyckas och som tillsammans med sin kille bestämt sig för att adoptera ett barn. Detta visas sig dock inte så enkelt och relationen ställs på hårda prov.

Fantastiska skådespelarinsatser i kombination med bra manus gör ”Mother and Child” till en mycket sevärd och berörande film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.