Action Äventyr

Mumien 3: Drakkejsarens grav

3

Bara dagen efter jag såg besvikelsen Indiana Jones och Kristalldödskallens rike bestämde jag mig för att även titta på ”Mumien – Drakkejsarens grav”. Om man jämför förväntningarna på dessa alster kan ni förstå att jag gick in för högt med Indiana Jones medan jag är helt sansad när jag ser Mumien. Brendan Fraser är ju med så om man är av åsikten att Mumien-filmerna är förträffliga har man lite att lära här i livet minst sagt.

Men såhär i efterhand kan jag konstatera att filmerna faktiskt är ungefär lika bra (ingen av dem är direkt sevärda). Plus för Mumien-filmen är en vackrare scenografi och foto och även två undersköna (och duktiga) kvinnor i Michelle Yeoh och Isabella Leong. Det är några snygga fällor i terrakottakrigargraven, och ett av slagen för faktiskt tankarna till Sagan om Ringen, fast här dönar flygplan runt också.

Handlingen görs dock onödigt förvirrad och att placera in yetis som ser helt inklippta ut gör att jag tvingas backa lite på hyllningarna om fotot. Filmen är också alltför utdragen, de hade lätt kunnat kapa en halvtimme. Att Brendans karaktär har en vuxen son ser väldigt overkligt ut dessutom. Jet Li, den gamle karategubben, spelar kejsaren förövrigt. Och Brendan springer runt och ser som vanligt drogat frånvarande ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.