Äventyr

Narnia: Häxan och Lejonet

7

”Narnia: Häxan och Lejonet” är som alla vet en klassiker. Varför de ändrat titeln på svenska vet jag inte (The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe på engelska) men de tyckte kanske inte att ”Narnia: Lejonet, Häxan och Garderoben” lät lika coolt helt enkelt. Ni behöver dock inte vara rädda. Garderoben finns med även i den svenska versionen av filmen.

Nåväl, jag behöver väl egentligen gå in så mycket på handlingen mer än att den speglar mycket väl de minnesbilder man har kvar av boken och TV-serien man såg för ett par hundra år sen. Möjligtvis att man i dessa tider får lite mer Peter Jackson-vibbar över vissa orch-liknande varelser i häxans armé, men annars är det mesta sig likt.

Jag roade mig lite lätt med att försöka lista ut vem som låg bakom respektive röst, men insåg att det inte var så lätt. Det visade sig också vara ganska okända medverkande så det förklarar ju en del. Liam Neeson som Aslan plockar man ganska lätt, och polisvargen Maugrim känner man mycket väl igen men jag kom dock inte på det under filmens gång (det var Michael Madsen som var uncredited dessutom).

Skådespeleriet håller sig på en lagom nivå. Barnen är ju där för att de är någorlunda gulliga samt okej skådisar men mer är det kanske inte. Som vuxen betraktare önskar man väl kanske lite mer innehåll, men eftersom jag är en sucker för sagor tycker jag faktiskt om Narnia-filmen. Dessutom är det riktigt bra musik…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.