Action

Natural Born Killers

6

Som alltid när Oliver Stone är i farten är det någon form av samhällskritik som han försöker lyfta fram. I ”Natural Born Killers” är det media och fångvården som får sig en spark.

Berättartekniken skiftar mellan allmänt psykadeliska inslag, animerade scener, färg och svartvitt, tillbakablickar där man hamnar i en slags skruvad 50-talsshow. Filmen är helt klart smått hallucinatorisk. Och våldsam förstås. Det hela kretsar sig kring de två massmördarna Mickey (Woody Harrelson) och Mallory (Juliette Lewis) och mannen bakom manuset är ingen annan än Quentin Tarantino. Så att det blir våldsamt känns ganska uppenbart.

Det skall dock tilläggas att manuset blev omklippt en jäkla massa gånger (till den grad att Quentin tog avstånd till filmen faktiskt) så om det är därför den känns lite ryckig kan ju det förklara varför. Filmen är i mitt tycke dels lite för lång för sitt eget bästa, dels lite okoncentrerad stundtals.

Skådespelarmässigt är det ganska bra. Förutom bra spel av huvudskådisarna gör bland annat Tom Sizemore och Tommy Lee Jones fint i från sig. Det är ju dock en ganska konstlad film så att de spelar över ibland kan man ha överseende med.

Glädjande är soundtracket förgyllt med en av Nine Inch Nails absolut bästa låtar, ”Something I can never have”, och i övrigt är det en stabil samling musik.

På extramaterialet finns en del okej raderade scener samt ett alternativt slut som är lite blodigare.

Rent betygmässigt kan man ge den här filmen allt mellan 4 och 8 beroende på humör så jag lägger mig på en feg sexa. Jag gillar egentligen det hela, men utförandet är inte helt hundra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.