Thriller

Änglar & Demoner

6

Da Vinci-koden är, om än i teorin smått fascinerande ändå en litterärt puckad bok. Filmen visade sig nästan bli sämre än boken, mest på grund av totalt oengagerat spel av Tom Hanks och vanligtvis underbara Audrey Tatou var helt osynlig. I den fristående uppföljaren ”Änglar & Demoner” är Tom Hanks tillbaka igen och på lite bättre humör än sist.

Jag tror att man kan tacka det lite mer actionspäckade manuset för det. ”Änglar & Demoner” har ett mycket bättre tempo än Da Vinci-koden, och handlingen som sådan är måhända lite mer verklighetsförankrad (även om dramatiken förstås är mer eller mindre osannolikt arrangerad).

Lite anmärkningsvärt förresten att filmen är en uppföljare medan boken är en prequel. Inte för att det har någon större betydelse, men Robert Langdon (Hanks) är redan känd i Vatikanen på grund av det.

Ewan McGregor och Stellan Skarsgård dyker upp i sammanhanget ganska stora roller, men mest otippad är ändå dansken Nikolaj Lie Kaas (Blinkande lyktor, I Kina käkar de hundar) som yrkesmördaren.

Ett bra tempo räddar denna film som sagt. Symboler hit och dit är möjligen lite småkul, men också det som gör filmerna/böckerna extra töntiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.