Barn & familj Musikal

Nightmare Before Christmas

9

Det här är filmen som får alla goth-människor att dregla av vällust så fort det vankas mot jul. Alla andra människor borde definitivt också dregla för ”Nightmare Before Christmas” är så fruktansvärt bra att alla måste älska den hävdar jag annars är det något fel som är galet.

Tim Burtons miljöer och dockanimeringar (han regisserar dock inte) tillsammans med Danny Elfmans fantastiska musik (han har nog aldrig varit bättre som i den här filmen faktiskt, han sjunger själv faktiskt dessutom!) ramar in den perfekta sagan om pumpakungen som blir lite avundsjuk på jultomten och försöker sno hans helg. När Jack Skellington vetenskapligt försöker ta reda på julaftons innersta väsen är bara ett exempel på en lysande scen. Bravo.

Sångnumrena utförs med bravur med texter som både roar och imponerar. Varenda låt känns som en hit.

Glömde jag säga att det är fruktansvärd snygg film också. Varje bildruta är fullkomligt underbar.

Extramaterialet får full poäng eftersom man inte bara får ”Making of…” etc utan även raderade scener som visar sig vara minst lika bra som de som är med i filmen enligt min mening. Men höjdaren är att Tim Burtons tidiga tecknade kortfilm ”Vincent” ligger med. Detta är en brilliant liten pärla. Även den halvtimmes långa spelfilmen ”Frankenweenie” ligger med som är lite kul men inte håller lika hög klass som ”Vincent” eller ”Nightmare Before Christmas” för den delen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.