Musik

Nine Inch Nails: And all that could have been

9

Trent Reznor har samlat ihop en fantastisk samling låtar från turnén Fragile 2000, vilket resulterat i dubbel-DVDn ”And all that could have been”. Fotot är ärligt talat rätt skitigt och kornigt, men det gör inget och Trent siktade uppenbarligen på att skapa en realistisk känsla. Ljudet som får sägas vara det viktigaste ändå är mycket bra.

Vi bjuds på en sjukt ösig inledning med ”Terrible lie” för att därefter gå över i en lika röjig ”Sin” och ”March of the Pigs”. Grym öppning. Sedan följer ett något lugnare parti som sen tar slut med ”Wish”. Svettigt.

Skiva två inleds med ”Suck” och ”Closer”, ni fattar kvaliteten, för att sen övergå till en magnifikt röjig final med ”Head like a Hole” och ”Starfuckers, Inc”. DVDn avslutas med en ruggigt bra ”Hurt”. Gåshud och tårar.

Jag har absolut inget emot de manglande gitarrerna när det är så bra som det är här, men det är väldigt uppskattat att syntharna får betydligt mer utrymme än vad de fått live på på senare år. Enda invändningen är istället att jag saknar favoritlåten ”Something I Can Never Have”, men i sammanhanget gör inte det speciellt mycket.

Förövrigt är bästa live-konserten jag sett med Nine Inch Nails tveklöst Hultsfredsspelningen 2005. Fullständigt magiskt och regnet förstärkte bara känslan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.