Skräck Thriller

Ninth Gate

6

”The Ninth Gate” bjuder betraktaren på en ockult resa som kryssar bland demoniska böcker och infernaliska djävulsdyrkare. Det är en inte helt ointressant film, i synnerhet om man kan tänkas gilla en slags blandning av Rosens namn och God´s army (kanske ingen hundraprocentig jämförelse men ändå). Det är Roman Polanski som regisserat ”The Ninth Gate” och han har gett filmen en touch av det där som han brukar lyckas med, en känsla av spookiness och ja, det där som brukar märkas i europeisk film snarare än Hollywood-film.

Skådespelarmässigt är det relativt bra, Johnny Depp som bokdetektiven passar kanon och även de andra manliga karaktärerna levererar. Men på tjejsidan brister det lite tyvärr (med undantag för baronessan Kessler då). Lena Olin känns väldigt ofta som hon spelar över och den andra tjejen (som inte har något direkt namn, nudge nudge, do you know what I mean) är också lite märklig ibland. Jag kan dock inte enbart skylla på skådisarna för det är onekligen vissa scener i slutet som blir svårspelade helt enkelt mest på grund av scenernas tafflighet och töntighet.

På det hela taget, en okej film med vissa brister men också en del förtjänster, exempelvis den grundläggande plotten som är spännande. Bra musik är det också.

Världens kortaste intervjuer på extramaterialet, annars inget direkt speciellt där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.