Drama

Paranoid Park

7

Ibland är det skönt att plocka upp en film utan att veta någonting alls om den. ”Paranoid Park” var just en sådan film för mig. Omslaget skvallrade dock om att Gus Van Sant gjort den, och jag kunde erinra mig om att han även gjort utmärkta Good Will Hunting och ”Till varje pris”.

I den här filmen får vi följa Alex, en ung kille vars vardag liknar de flesta tonåringars. Han lunkar slött omkring med sin iPod, sover sig genom skolan och har ett och annat bekymmer med flickvänner. Han har dock ett intresse. Skateboard.

I staden Alex bor i uppmärksammas ett misstänkt mordfall på en man vid ett järnvägsområde. Utredningen leder så småningom även till skolan, då det finns en koppling till Paranoid Park som är ett ökänt tillhåll för skatare. Ganska snart är polisen mycket intresserad av Alex.

Gus Van Sant har skapat en film med ett ganska speciellt foto. Mycket fokus och närbilder och dessutom med en del autentiska inslag. Filmen har ett långsamt tempo, men det påverkar bara filmen positivt. Känslan när Alex mer och mer erkänner för sig själv vad han egentligen varit med om är suggestiv när minnesfragmenten sätts samman och sanningen kommer fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.